Single Blog Title

This is a single blog caption

HPSV GEEFT VOETBALTRAINING OP SPORTCAMPUS

In januari zijn wij benaderd door een leerling van het ROC Mondriaan Sport & Bewegen uit Delft. De leerling, Randy van der Meer, zit in zijn examenjaar en moest een praktijkopdracht doen.

Hij besloot, in overleg met en met samenwerking van Medin, een sportdag te organiseren voor cliënten met een geestelijk en/of lichamelijke beperking in de Sportcampus in het Zuiderpark. Daar HPSV in het Zuiderpark is gelegen, vroeg Randy of wij hierin mee wilde werken en wij namens de voetbal een training in elkaar konden zetten. Uiteraard wilden wij hier aan meewerken, want hoe leuk is het dat je juist deze mensen een leuke dag kan bezorgen.

Zo gezegd, zo gedaan. Op zaterdag 2 juni waren Dan Hageman en Peter Jongejan aanwezig in de Sportcampus. Zij hadden een paar oefeningen bedacht welke zij met de cliënten uit konden voeren. Elke sessie bestond uit 20 minuten en elk groepje bestond uit ongever 6 deelnemers. Er waren totaal 6 groepjes. De training begon met overpassen naar elkaar. Daarna werd het iets lastiger, namelijk een slalom en afwerking op het doel en om af te sluiten werd er partijtje gedaan.

Het was super om te zien hoe enthousiast de cliënten waren. Ze gaven zich stuk voor stuk voor de volle 100% en het plezier was van hun gezicht af te lezen.

Randy heeft deze sportdag onwijs goed in elkaar gezet, dus wij gaan er van uit dat hij deze praktijkopdracht met een dikke voldoende heeft afgesloten.

Wij vonden het een eer om als club hieraan mee te mogen werken. De waardering die je krijgt van de cliënten geeft echt voldoening.

Wij hebben genoten van deze dag en hopen in de toekomst nog eens aan zoiets mee te kunnen werken.

Het Bestuur

Leave a Reply